Aktuelles und Veranstaltungen

Bremer Produktionstechniker erhält ERC Consolidator Grant

Pressemitteilung der Universität Bremen / 8. Dezember 2017 ML

01.12.2017

Doppelerfolg für die Universität Bremen: Ein neuer Sonderforschungsbereich bewilligt, ein weiterer verlängert

Pressemitteilung der Universität Bremen / 27. November 2017 KUB

30.11.2017

ERC Consolidator Grant für MAPEX Mitglied Fabio La Mantia

Große Freude bei MAPEX Mitglied Fabio La Mantia. Er gehört zu den 329 europaweit aus 2.538 Bewerbern ausgewählten Spitenforscher/innen, die vom European Research Council (ERC) mit einem Consolidator Grant gefördert werden. Die ERC Consolidator Grants fördern vielversprechende Wissenschaftler/innen am Beginn einer unabhängigen Karriere mit bis zu 2...

Weitere Meldungen finden Sie hier.

29.09.2017

Impressions from the MAPEX Symposium - Materials Informatics

On 15 September 2017 MAPEX had the honour to host three internationally leading scientists from the still young research field 'materials informatics', attracting more than 50 scientist from the University of Bremen.

Direct link to the picture gallery here.

11.08.2017

Impressions from the MAPEX Methods Workshop I - Materials Characterization

Scientific equipment and methods often act as a nucleus for cooperative projects. On 13th June 2017 an internal workshop for all MAPEX members offered a platform for information and exchange on the scientific equipment and expertise available within the MAPEX community.

Direct link to the picture gallery here.

Weitere Meldungen finden Sie hier.